Gräslökscheesecake

Gräslökscheesecake fräscht och tacksam att ha på söndags brunchen. Mina vänner älskar när jag bjuder på denna matiga skapelse.

\n

Recept
\nBotten
\n200g kavring
\n50g smör smält

\n

Fyllning
\n600g färskost
\n3ägg
\n1 knippe gräslök
\nSaft från 1 citron
\n2 msk dijonsenap

\n

1. Mixa brödet i en matberedare till ett smul, och häll över det smälta smöret. Tryck ut degen i en springform med diameter 24 och ställ i kylen 20min.

\n

2.mixa nu ägg, färskost, senap, citronsaft och gräslök till en slät och fin smet.

\n

3. Häll över blandningen på brödbotten och grädda på 150°C lågt ner i ugnen i ca 50 min

\n

Tips!
\nJag brukar toppa med lite majonnäs som på bilden, och sedan lime och lite kallrökt lax. Det blir som rena smakfestivalen i munnen.