Baka baka liten kladdkaka
Tycker det är trevligt att ge bort eller ta med hembakat när man ska bort till vänner och familj. Det har inte blivit så mycket besök hos vänner den senaste tiden av förklarliga skäl... Corona corona corona.
Idag blev vi hembjudna till en nyfunnen vän från mammagruppen för playdate med några fler från samma föräldrargrupp, såklart jag ska passa på att ta med något bakat! Jag råkar veta att hon är barnsligt förtjust i polkagris, så det blir en kladdkaka med chokladganache smaksatt med mint och självklar toppat med polka.
Receptet på kladdkakan är gammalt som gatan, jag har haft receptet sedan jag gick i lågstadiet, vet inte vart jag fått det och jag vägrar baka efter något annat recept, varför byta ut ett vinnande koncept?!
Here it comes
Idag blev vi hembjudna till en nyfunnen vän från mammagruppen för playdate med några fler från samma föräldrargrupp, såklart jag ska passa på att ta med något bakat! Jag råkar veta att hon är barnsligt förtjust i polkagris, så det blir en kladdkaka med chokladganache smaksatt med mint och självklar toppat med polka.
Receptet på kladdkakan är gammalt som gatan, jag har haft receptet sedan jag gick i lågstadiet, vet inte vart jag fått det och jag vägrar baka efter något annat recept, varför byta ut ett vinnande koncept?!
Here it comes
100g smör
3dl socker
4 msk kakao
3dl socker
4 msk kakao
2 ägg
1,5 tsk vaniljsocker
1,5 dl vetemjöl
1. Smält smör i kastrull och häll i sockret, låt det bubbla lite och ta bort från värmen.
2. Blanda i övriga ingredienser med hjälp av en slickepott.
3. Smöra och bröda ( jag brukar använda kokos istället för ströbröd) en form och i med smeten
4. 175°C i ca 20 min, låt svalna och njut
2. Blanda i övriga ingredienser med hjälp av en slickepott.
3. Smöra och bröda ( jag brukar använda kokos istället för ströbröd) en form och i med smeten
4. 175°C i ca 20 min, låt svalna och njut
Hur bra är det inte? Det blir minimalt med disk för en diskhatare som mig och vem gillar inte kladdkaka, kanske utomjordingar!
Chocklad Ganache
100g Mörk choklad
1dl vispgrädde
20g smör
1. Hacka Mörk choklad och lägg i en skål
2.Värm grädden på spisen, så fort den börjar bubbla plockar du bort den.
3. Häll över chokladen och blanda, när du fått en jämn smet klicka i smöret
4. Nu kan du även passa på att smaksätta om så önskas! Jag hade i en skvätt mintarom
