Indiska smaker i ett busenkelt recept

Jag vet att det är många där ute som älskar snabba recept lika mycket som jag gör, därför kommer ytterligare ett här! 

Jag kände inte alls för att laga mat för någon dag sedan. Orken fanns inte och insirationen var på noll och det är helt okej att ha sådana dagar. Jag öppnade upp frysen i hopp om att hitta potatisbullar eller något annat enkellagat, till min besvikelse var det inget sånt kvar MEN jag kom över en påse med hachad spenat. Spenat är bland det godaste jag vet och bestämde mig för att dra ihop något snabbt av det, Vitlök! och hmmm Indiskt! Det gillar jag... 
 
Rotade lite i kryddskåpet och hittade lite garam masala. Rotade lite till och hittade en färsk ingefärarot som låg bland citronerna. Resultatet blev förvånansvärt bra, helt klart en rätt vi kommer äta fler gånger. Det bästa är att man kan krydda och ha i precis vad man vill, men här kommer mitt recept. 


500 g hackad spenat (fryst)
3 vitlöksklyftor 
1 liten gullök 
Liten ingefärarot 
1dl vatten 
Chili, garam masala, torkad korriander, svartpeppar, gurkmeja 

  1. Stek vitlöken och gullöken tillsammans med kryddorna så det mjuknar. 
  2. Tillsätt ingefäran och vatten,  stek ytterligare 
  3. Tillsätt spenaten och låt allt blandas, addera ytterligare vatten om du känner att den är torr. 
Servera till ris eller med en bit bröd.

Tips, det är extra gott att rosta mandelspån i en torr panna o toppa med. Det ger en nötig smak och tillför lite textur. Jag tog den mandeln jag hade som vart över efter knäcken, funkar men inte lika gott. 



middagpå30min