Pasta al Limone
Ännu ett snabbt och simpelt recept, Pasta al Limone enkelt översatt Citronpasta.
En perfekt balans mellan krämigt och fräscht.
En perfekt balans mellan krämigt och fräscht.
Jag älskar verkligen recept med varor man ofta har hemma liggandes i kylen eller skafferiet. Det är lite av en sport för mig att slänga ihop middag på sånt man har hemma, jag avskyr att slänga mat så det passar bra att försöka göra något utav det.
Recept 4 pers
2 Ekologiska Citroner
4 vitlöksklyftor
1 liten gullök
Nymalen svartpeppar (kan uteslutas)
Nymalen svartpeppar (kan uteslutas)
1dl olivolja av god kvalite
2 dl Grädde (imat för veganskt alternativ blir dunder)
500g spaghetti
Persilja efter smak
- Häll i Olivoljan i en stekpann med finhackad vitlök och gullök
- Koka Pastan aldente i väl saltat vatten ( SPAR PASTAVATTNET)
- Låt gullöken och vitlöken mjukna men inte få färg
- Riv citronskalet och ha i, ha sedan i saften från båda citronerna och låt skjuda.
- När det börjat skjuda kan du ha i grädden.
- När pastan börjar bli klar vänd ner den i såsen tillsammans med ca 1 dl pastavatten, öka mängden pastavatten om pastan inte är krämig nog.
- Blanda i finhackad persilja toppa med riven permesan och severa.
Jag föredrar rätten vegetarisk men ibland har jag kastat i lite lax i slutet för att få i lite protein, det går säkert fint med kyckling om man föredrar det. Ett annat tips är att ha i ett kryddmått gurkmeja för att få en härlig fin färg!
