Pizza på grillen - Napolitanskt recept!
Det är aldrig en dålig idé att grilla! Jag skulle nog våga lova att man kan grilla allt. Vi har i flera år pratat om att tillaga pizza på grillen men det har aldrig blivit av, tills vi testade det i sommras.
Milda Mathilda så gott, varför har vi inte gjort detta tidigare?! När jag dessutom sitter på ett dunder recept på napolitansk pizzadeg som jag fått. Spröd botten med helt perfekta kanter, klart på 3-4min i grillen, du behöver dock en pizzasten. Vill du inte krångla till det går det alldeles utmärkt i ugnen.
Recept på deg:
25g Jäst
Milda Mathilda så gott, varför har vi inte gjort detta tidigare?! När jag dessutom sitter på ett dunder recept på napolitansk pizzadeg som jag fått. Spröd botten med helt perfekta kanter, klart på 3-4min i grillen, du behöver dock en pizzasten. Vill du inte krångla till det går det alldeles utmärkt i ugnen.
Recept på deg:
25g Jäst
0,5 msk Olivolja
2,5dl Vatten (37°C)
2,5dl Vatten (37°C)
5-6dl Vetemjöl special ( Har dock hittat ett mjöl som ska vara bättre... Beställ HÄR)
1tsk salt
1tsk salt
- Sätt ugnen på 275°C
- Lös upp jästen med 0,5 dl av vattnet, tillsätt sedan resten av vattenet tillsammans med olja och salt. Häll i mjöl lite i taget och arbeta till en smidig och lättarbetad deg.
- Strö öer lite mjöl på degen och låt den jäsa under bakduk i ca 1 timme, du kan smörja in 2 ungsplåtar medans degen jäser, rapsolja går bra men jag föredrar olivolja.
- Knåda degen några munuter, känn efter hur den känns, är degen för lös tillsätt mer mjöl, är den för hård tillsätt mer vätska. Dela degen i 4 lika delar och kavla ut efter önskad form.
- Lägg över på plåten och toppa med dina favorit tillbehör. Överfyll inte pizzan!
Personligen gillar jag min pizza väldigt avskalad men med bra råvaror. En god tomatsås toppad med Mozzarella, färsk basilika och några droppar olivolja och jag är så nöjd som man kan bli.
Buon appetito miei amici!
