Pasta pomodoro på middagsmenyn!


Snabbt, billigt och enkelt!
När man är småbarnsmorsa är man ganska styrd i allt, det kan nog de flesta småbarnsföräldrarna skriva under på, därför har jag några favoritrecept som går på max 30min (skulle nästan kunna lova 15min på detta recept) 

Så nobeldagen firades inte riktigt med fin-fin middag, men en väldigt god!

De flesta ingredienserna har du säkert hemma... Nu kör vi 
 
Recept för ca 4 personer 
500 g Plommon tomater ( Vanliga går bra men plommon är lite sötare och ger en godare smak)
500g Spaghetti gärna gjord på durumvete
3-4 vitlöksklyftor
1,5l vatten
1-1,5dl olivolja av god kvalité 
1 kruka basilika 
Peppar efter eget tycke 
ca 2 krm Chilipulver
1 näve salt
25g smör 
Permesanost 

1. Börja med att skölja och dela tomaterna i halvor 
2. Skiva vitlöken i fina tunna skivor 
3 Nu är det god tid att koka upp vatten till pastan, ha inte i för mycket vatten i kastrullen, vi vill ta tillvara på stärkelsen som pastan släpperifrån när den tillagas. För guds skull salta vattnet ordentligt! jag brukar ha i en hel näve med flingsalt i vattnet. koka pastan aldente. 

Medans pastan tillagas.... 
4. Häll i oljan i en lite djupare stekpanna och stek vitlöken på medelhög värme, var försiktig så inte vitlöken får färg eller bräns, det ger en besk smak på hela rätten... inte så gott! 
5. I med tomaterna och lägg gärna på ett lock för att bevara vätskan i pannan. Du kan även i detta moment ha i dina kryddor.
6. När Spaghettin börjar bli klar, ha i basilikan i tomatsåsen. Nu till det bästa som lyfter hela rätten och ger en krämighet, ta en kopp med lite av pastavattnet och häll i såsen! 
7. För över spaghettin från kastrullen ner i såsen och blanda runt, ha i en klick smör och blanda ytterligare. 

Toppa med permesan och njut! 



billigmiddag - middagpå15min - pastapomodoro